NAC Breda-invaller Kacper Kostorz brengt het Rat Verlegh Stadion in extase

Datum: zaterdag 14 sep 21:43
Auteur: Mica de Montigny

NAC Breda-invaller Kacper Kostorz brengt het Rat Verlegh Stadion in extase

NAC Breda hervatte de Eredivisie zaterdagavond met een driepunter. Thuis werd in de slotfase van Fortuna Sittard gewonnen.

NAC – Fortuna Sittard lijkt qua spektakel niet te kunnen tippen aan de andere twee thuiswedstrijden die dit seizoen aan de Stadionstraat zijn afgewerkt, maar de finish is net zoals in de vorige twee duels in het Rat Verlegh Stadion zinderend. Waar Ajax met 2-1 werd verslagen en FC Utrecht in de tweede wedstrijd uit de dood opstond, daar is het nu opnieuw de thuisploeg die net voor tijd de driepunter veilig stelt.

De supporters zijn er op deze Open Monumentendag weer massaal bij. De supporters komen deze dag naar het stadion in de wetenschap dat bij NAC in ieder geval Raul Paula ontbreekt. Daarentegen is er een basisdebuut voor Leo Sauer en maakt ook Fredrik Oldrup Jensen zijn opwachting bij de eerste elf. Fortuna Sittard hoofdtrainer Danny Buijs beroept zich al in de voorbeschouwing op de zware week die de ploeg deze week heeft. De intenties op het veld zijn duidelijk. De eerste helft laat Fortuna het voetballen aan NAC. De ploeg laat NAC komen.

Het eerste gevaar van de wedstrijd komt tegenstrijdig genoeg van Limburgse zijde. Nadat beide keepers bij een standaardsituatie de bal makkelijk uit de lucht hebben geplukt, is het binnen vijf minuten Halilovic die met een geplaatst schot net naast mikt. Halilovic herhaalt dit kunstje na een half uur nog een keer. Zijn schot wordt dan uit de kruising geplukt door Daniel Bielica.

Tussen de twee schoten van Halilovic door is het NAC dat de wedstrijd dicteert. Via beide flanken wordt de druk op Fortuna Sittard opgevoerd, maar verder dan schoten tussen de palen van Oldrup Jensen en Janosek komt de formatie niet.

Vijf minuten na rust dirigeert NAC aan de hand van Valerius de mooiste aanval van de avond. Valerius opent op Kemper, die met een mooie voorzet Sauer vrij vindt in de zestien van de tegenstander. Sauer brengt Elías Már Ómarsson in stelling om te scoren, maar een handje van de keeper verhindert dat. Die kans breekt de wedstrijd wat open, alhoewel het wordt opgevolgd door de grootste kans aan Fortuna zijde wanneer Kristoffer Peterson vrij mag uithalen in de zestien. Gelukkig voor de NAC-getrouwen blokkeert Boy Kemper met volle overtuiging de schietkans.

Wat NAC hierna ook probeert; de ploeg is gaandeweg de tweede helft wel steeds nadrukkelijker zichtbaar in de zestien van de opponent, maar tot grote kansen leidt het niet. Aan de andere kant blijft het publiek op enkele momenten de adem inhouden. Bij een schermutseling in de zestien raakt Kemper geblesseerd en in het daardoor ontstane tumult krijgt hoofdtrainer Hoefkens de rode kaart gepresenteerd vanwege protesteren.

Hoefkens wordt verbannen naar de tribune en maakt het net niet meer mee dat Clint Leemans ruim tien minuten voor tijd zijn rentree maakt in de hoofdselectie van NAC. Terwijl de hoofdtrainer net zijn plek op de tribune heeft gevonden, barst het feest in het voetbalmonument los. Een corner van Janosek wordt bij de eerste paal handig binnengewerkt door Kostorz.

De laatste minuten van de wedstrijd komt de voorsprong tegen de Limburgers niet meer in gevaar, waardoor NAC opnieuw in een thuiswedstrijd de drie punten pakt. Wellicht nog beter voor het moraal: het houdt tevens de nul tegen een kwalitatief rijke ploeg.

NAC mag zich na deze overwinning opmaken voor een tegenstander uit de traditionele Top 3; de ploeg speelt volgende week een uitwedstrijd in De Kuip tegen Feyenoord.

KLIK HIER VOOR EEN FOTOSERIE VAN DEZE WEDSTRIJD OP ONZE FACEBOOK-PAGINA DOOR JOS THOMMASSEN

(bron: nac.nl)

0 reacties

0 reacties

Laatste nieuws

Wij heten je van harte welkom op onze nieuwe website: ViB 2.0!

Wij heten je van harte welkom op onze nieuwe website: ViB 2.0!

Eindelijk: Voetbalinbreda.nl 2.0 is online. Zoals jullie kunnen zien is de website compleet vernieuwd: mooier, moderner en uitgebreider. Het design is flitsend, het nieuws is overzichtelijk en in combinatie met nieuwe items zijn we klaar voor de competitiestart van...

De bekerpoules zitten erop: wie waren ‘hot’ en wie ‘not’?

De bekerpoules zitten erop: wie waren ‘hot’ en wie ‘not’?

De groepsfase van het bekertoernooi is afgelopen weekend tot een eind gekomen en acht clubs uit 'onze regio' Breda zijn doorgedrongen tot de tweede ronde. Voetbalinbreda.nl blikt terug op de afgelopen weken. SCO trapte het seizoen af, Internos bekert verder met Davy...

Baronie en Dongen delen de koek op sportpark de Biezen

Baronie en Dongen delen de koek op sportpark de Biezen

In de Vierde Divisie eindigde de derby tussen Dongen en Baronie onbeslist zondagmiddag. In de dying seconds frustreerden de dorpelingen de bezoekende Bredanaars. In een weinig hoogstaande wedstrijd deelden Dongen en Baronie broederlijk de punten....